• Belföld
Faktor

Rettenetes családi titkokat rejtegetnek a magyarok, de szerintük ez rendben van

A szavazó.hu portálon január végén elindított szavazás eredményei szerint a válaszadók húsz százalékának véleménye szerint elfogadható a nőkkel szembeni erőszak valamilyen formája.

Minden ötödik nőt rendszeresen bántalmaz partnere, ami jelenleg Magyarországon mintegy félmillió nőt jelent – közölte honlapján a Nők A Nőkért Egyesület. Ráadásul sok ember elzárkózik az áldozatoktól, és különféle magyarázatokat gyárt, kezdve attól, hogy “Semmi közöm hozzá, hogy mi történik mások otthonában”, egészen addig, hogy “Ez a nő biztos nagyon kielégítetlen, hogy ilyesmiket beszél”, ezért sem véletlen, hogy számos eset nem kerül napvilágra.

A legtöbb nő szólni sem mer.

A legtöbb nő szólni sem mer.

Tóth Olga Erőszak a családban című munkájában (TÁRKI Társadalompolitikai Tanulmányok, 12. 1999.) leírja, hogy minden ötödik nő olyan családban nőtt fel, ahol az apja verte az anyját.

A nőkjoga.hu portál összegzése szerint hazánkban a nőket érő erőszak elkövetői az esetek túlnyomó többségében a partnerek vagy volt partnerek. Magyarországon minden héten legalább egy nőt meggyilkol a férje vagy volt férje, élettársa vagy volt élettársa, barátja vagy volt barátja. A partnerük által megölt férfiak bírósági aktáiból pedig az esetek 80 százalékában tudható, hogy a nőt előtte a férfi súlyosan bántalmazta.

A szavazásban ide kattintva vehet részt, és a jelenlegi állást is ott láthatja.

Kommentek:

Top 0