• Krimi
Faktor

Családi botrány Cegléden: saját anyját semmizte ki költözködéskor egy férfi

A férfi tudta, hogy édesanyja és testvére nagy összeget rejteget a lakásban.

Fotó: ügyészség

Fotó: ügyészség

A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki édesanyjától és nővérétől csaknem 20 millió forintot lopott el.

A ceglédi asszony és a lánya az összespórolt pénzüket a lakásukban kialakított rejtekhelyen tartották. Tudta ezt a nő fia is. A férfi azt is tudta, hogy éppen ennek a lakásnak az eladása folytán a rejtekhelyen jelentős összegű pénz van. A fiú szeptember végén segített az eladott lakásból kiköltözni a családjának, pakolás közben pedig megtalálta a pénzt rejtő fémkazettát, és azt a benne lévő közel 20 millió forinttal ellopta.

A férfi a pénz egy részét elköltötte, nagyobb részét pedig egy másik fémdobozba tette, majd azt annak a háznak a melléképületében, ahol lakott, a téglák közé dugta.

Fotó: ügyészség

Fotó: ügyészség

A nyomozás során a Ceglédi Rendőrkapitányság nyomozói helyszíni kihallgatást tartottak, ahol az elkövető maga mutatta meg az elrejtett pénzt a rendőröknek. Az így megtalált pénzből a sértettek kára túlnyomórészt megtérült.

A Ceglédi Járási Ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé a kétrendbeli lopás bűntettével gyanúsított férfit.

A Ceglédi Járásbíróság 2 év, végrehajtásában 5 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, és elrendelte a pártfogó felügyeletét. A bíróság ítélete jogerős - tájékoztatott az ügyészség.

Kommentek:

Top 0