• Kultúra
Faktor

Családi körben temették el David Bowie-t

David Bowie családja szűk körű megemlékezéssel búcsúzik a vasárnap meghalt zenésztől.

Fotó: Europress / Sean Gallup - Getty Images

Fotó: Europress / Sean Gallup - Getty Images

A család Bowie hivatalos Facebook-oldalán jelentette be a zárt körű búcsúszertartást. Örültek a zenész tiszteletére meghirdetett koncerteknek és rendezvényeknek, de elmondták, hogy azokat tőlük függetlenül szervezik.

A BBC News a Daily Mirror című lapra hivatkozva csütörtökön azt írta, hogy a rockzenészt elhamvasztották New Yorkban és kívánsága szerint sem a család, sem a barátok nem vettek részt a hamvasztáson. A zenész szóvivője nem erősítette meg és nem is cáfolta a hírt.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A család Thank you (Köszönjük) című csütörtöki közleménye szerint magánszertartásban búcsúznak el a sztártól. Továbbra is azt kérik mindenkitől, hogy tartsák tiszteletben a család magánéletét a gyász idején. Azt is írták, rendkívül hálásak a világ minden tájáról érkező szeretetért és támogatásért.

    Bowie vasárnap halt meg rákban 69 évesen. Két nappal korábban, a születésnapján jelent meg Blackstar című új albuma, amelyet sokan utólag búcsúként értelmeznek. A lemez valóban tartalmaz olyan sorokat, mint a "Look up here, I'm in heaven" (Nézz fel ide, a mennyben vagyok), de Tony Visconti producer azt mondta, az elmúlt hetekben Bowie öt új dalt írt és rögzített.

    Azt is mondta, egy héttel a halála előtt az énekes felhívta őt és a Blackstar folytatását tervezte. Mint fogalmazott: "Azt gondoltam és ő is azt gondolta, hogy legalább néhány hónapja van még. Nem tudom, de azt hiszem, ezután a hívás után nagyon gyorsan rosszabbodhatott az állapota" - írja az MTI.

    Mindeközben a Blackstar jó úton halad afelé, hogy Bowie első listavezető albuma legyen az Egyesült Államokban, a lemez eladásai ugyanis nőttek a zenész halálhírét követően. A lemez Nagy-Britanniában is a csúcshoz közelít, és a zenész 13 korábbi albuma várhatóan bekerül a top100-as lemezek közé.

    Top 16