• Sport

Csak minden negyedik magyar kapott jegyet az Európa-bajnokságra

Az UEFA honlapján hétfő délig lehetett jegyet igényelni a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzéseire. A Magyar Labdarúgó Szövetség tájékoztatása szerint közel 120 ezer jegyre pályáztak Magyarországról, de az UEFA csak 29 500 belépőt sorsolt ki. A legtöbben az Izland elleni meccsre akartak bejutni.

Csak minden negyedik magyar szurkoló kapott jegyet a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság három csoportmeccsére. Összesen 111 970 jegyet igényeltek a magyar szurkolók, viszont az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ebben a jegyértékesítési szakaszban csak 29 500 jegyet biztosított a magyaroknak.

Meglepő módon a legnagyobb érdeklődés az Izland elleni meccsre volt, oda 47 330 szurkoló szeretett volna belépőt, de csak 11 ezer jegy került kiosztásra. Ennek oka valószínűleg az lehet, hogy a magyar szövetség korábban jelezte, hogy ide lehet a legkönnyebben jegyhez jutni, és ezek szerint erre a lehetőségre reagáltak is a szurkolók.

Az izlandi meccshez hasonlóan 11 ezer jegyet osztott ki az UEFA a magyaroknak a Portugália elleni meccsre, erre az összecsapásra 39 ezer jegyigénylés volt. A legkevesebb magyar szurkoló az Ausztria elleni mérkőzésen lesz, ide 7500 magyar kapott belépőt, de több mint 20 ezer igénylés érkezett.

A szövetség szerint volt olyan árkategória, amelyre tízszeres volt a jegyigénylést, míg más kategóriákban éppen meghaladta a kereslet a kínálatot.

A korábban megjelentetekkel ellentétben viszont, kiderült, hogy ezeket a jegyeket később nem lehet visszamondani, eladni, elcserélni, a börzén kizárólag a tavaly nyáron, a jegyértékesítés első etapjában megvásárolt jegyek cserélhetnek gazdát – írja az mlsz.hu.

A jegyértékesítés első fázisa már nyáron lezárult, az UEFA internetes platformján keresztül egymillió belépőt kínáltak megvételre, ezekre 11,26 millió igénylés érkezett, köztük 1,2 millió a döntőre. A szerencsések sorsolás útján jutottak jegyhez, erről e-mailben már tájékoztatást kaptak. Márciusban indul az UEFA online jegybörzéje, és az európai szövetség májusban küldi ki a jegytulajdonosaknak a belépőket.

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, a második szakaszban összesen 800 ezer jegyet lehetett igényelni az adott ország állampolgárainak a saját válogatottjuk meccsére, erre összesen 3,5 millió igénylés futott be. A legnagyobb arányban Izland lakossága fog szurkolni az Európa-bajnokságon, mert a lakosság több mint 8 százaléka kapott jegyet.

A június 10. és július 10. között sorra kerülő Eb 51 mérkőzésére összesen 1,8 millió jegyet bocsátottak áruba. A belépők árait négy kategóriába sorolták, a csoportszakaszra szóló legolcsóbb jegy 25 euróba (7750 forint), míg a döntőre a legdrágább 895 euróba kerül.

A jegyvásárlással kapcsolatos tudnivalókat itt foglaltuk össze.

Top 0