• Sport
Faktor

Csak egy ember tudta megelőzni Micheliszt a pénteki tesztelésen

Egyedül Gabriele Tarquini tudta megelőzni a gyári Hondával versenyző Michelisz Norbertet a Slovakiaringen tartott pénteki 30 perces tesztelésen.

Fotó: michelisz.hu

Fotó: michelisz.hu

Az első körökben Michelisz Norbert volt a leggyorsabb, 2:06.164-gyel állt a mezőny élére. Mögötte mintegy három tizeddel lemaradva hondás csapattársa, Tiago Monteiro következett a sorban.

Ötödik próbálkozásával a volvós Thed Björk jött fel az első helyre, a svéd mindössze 25 ezredmásodperccel volt gyorsabb Michelisznél. A 30 perces teszt felénél Gabriele Tarquini a Ladával 2:05.959-es időt futott, ami már egy jobb futamon mért köridőnek felel meg. A futamon elért pályarekordot éppen az olasz tartja, aki 2015-ben még a Hondával ért végig a pályán 2:05.748 másodperc alatt.

Az utolsó nagy hajrá előtt a két Volvo és Hugo Valente az élre ugrott Tarquini elé. A leintés előtti pillanatokban aztán Tarquini egy 2:04.956-os idővel visszaszerezte az első helyét, és meg is nyerte a tesztet. De Norbinak is volt még egy nagyobb dobása: 2:05.167-tel a második helyen zárt. A Honda gyári pilótái közül Michelisz és Monteiro tíz-tíz kört futott, Rob Huff pedig kilencet. Norbi az előzetes tervei szerint egyelőre a legjobb a csapaton belül. 

A Zengő Motorsport az egyik kocsiját ezen a hétvégén mér elindíthatja, Ficza Ferenc kocsijába megérkezett a Honda-motor, Nagy Dánielnek viszont a szlovákiai versenyt is ki kell hagynia.

A program szombaton 8.45-kor az első szabadedzéssel folytatódik. Az időmérő 14 órakor kezdődik, vasárnap az első verseny 12.10-kor, a második 14.15-kor rajtol. Az időmérőt és a versenyeket a Eurosporton lehet élőben követni (a vasárnapi két futamot az M4 sportcsatorna is adja).  

Top 0