• Belföld

Csak az óra romlott el, nem óránként járt a metró

Szoftverhiba miatt mutatta azt vasárnap reggel a Deák téren az óra, hogy egy óra múlva érkezik a következő metró. Újraindították, elvileg most jó időt mutat.

Ahogy azt hétvégén a Faktor elsőként megírta, óránként járt a 3-as metró - legalábbis az óra szerint. Az egyik óra - amely azt mutatja, hogy mikor érkezik a következő metró - azt jelezte, hogy 54 percet kell várni. Az utasok nagy örömére azonban tévedett.

Ez a fotó Budapesten, a 3-as metró Deák téri megállójában készült vasárnap reggel. Az óra szerint közel egy óra múlva érkezett volna a következő szerelvény, persze valójában a vasárnapi menetrend szerint jött. Vagyis nem arról volt szó, hogy a metrók óriási késéssel közlekednek, hanem egész egyszerűen a Deák téri megállóban elromlott az óra. Ahogy rossz időt mutatott ugyanazon a napon az óra a Kálvin téren is. Az egyik olvasónk jelezte, hogy 20 perces várakozást ígért a visszaszámláló berendezés, ott is tévesen.

A történtek után kerestük a BKV-t. Azt a választ kaptuk, hogy a hibának az volt az oka, hogy az M3 metró szerelvényének várható érkezési idejét jelző rendszer számítógépének szoftvere lefagyott, amit a rendszer újraindításával lehetett orvosolni. "Az újraindítást követően a kijelző üzemszerűen működik. A tervezett rekonstrukció várhatóan erre a problémára is megoldást nyújt majd" – írja válaszában a BKV.

Top 0