• Krimi
Frányó Krisztina

Csak akkor dolgoztak szerelők, ha a nők szexeltek velük

8 millió dollár és legalább ötven elbocsátás - ilyen eredménnyel zárult a baltimore-i szerelői botrány. A férfiak csak akkor voltak hajlandóak elvégezni a javítási munkákat, ha a nők cserébe lefeküdtek velük. Különben évekig várhattak arra, hogy valaki elvégezze a lakhelyük körüli karbantartási munkálatokat.

Illusztráció.

Illusztráció.

Az áldozatok többsége el is költözött, hogy ne kelljen azon a helyen élniük, ahol korábban megaláztatás érte őket – írja az NBC News.

EZT IS AJÁNLJUK:

  „Minden visszaélőt, akit azonosítani tudtunk, kirúgtak.” – mondta Cary Hansel, aki azt a húsz nőt képviselte, akiket érintett a szerelők visszaélése.

  Hansel elmondta, hogy a lakásügyi hatóság legalább ötven alkalmazottját bocsátotta el az eset miatt – ők a város három különböző területén dolgoztak. A bűnügyi nyomozás még folyik, de letartóztatás nem történt.

  „Biztosítjuk, hogy ilyen soha többet ne történjen meg.” – mondta Paul Graziano, a hatóság vezetője.

  Egy nő még szeptemberben tett feljelentést a rendőrségen, miután a munkások arra kényszerítették, hogy válasszon: vagy lefekszik velük, vagy a lakása javítására még évekig várhat.

  Mint a nők vallomásaiból kiderült, a karbantartók rutinszerűen zaklatták és visszaéltek azokkal a nőkkel, akik kihívták őket. Ha visszautasították a szexen alapuló alkut, akkor az azt jelentette, hogy akár hosszú ideig is életveszélyes körülmények között kellett élniük.

  Egy fiatal anya elmondta, lefeküdt az épület fenntartási felügyelőjével, Clinton Colemannel, mivel a lakása már olyan válságos épületben volt, hogy féltette a kislánya biztonságát.

  „Féltem és szégyenkeztem. Próbáltam elfelejteni az esetet.”

  - mondta a nő. De akárhányszor szüksége volt valamilyen javításra, újra meg kellett fizetnie ezt az "árat" a férfinek. Később azonban rájött, hogy nem csak őt kényszerítette ilyen függő helyzetbe a férfi. Coleman egy abból az ötven alkalmazottból, akiket kirúgtak.

  Top 16