Faktor

Kiszabadították a liftbe szorult terhes nőt

Az örményesi kismama csak az állomáson szeretett volna átmenni, de állapota miatt a lépcső helyett inkább a liftet választotta. A lift azonban elromlott, a nő beszorult.

A két hónapon belül harmadszorra elromlott peronlifthez ezúttal is a kisújszállási önkormányzati tűzoltók siettek ki, akik a pánikba esett várandós nőt azonnal kiszabadították.

Hidraulikus ajtónyitóval szétfeszítették a lift ajtaját. A fiatal nőt a mentők megfigyelésre kórházba szállították - írja a szoljon

Az esettel kapcsolatban pontosítást küldött időközben a Faktornak a MÁV. Azt írják: "a liftet karbantartó cég 12:10 perkor kapta az L4-es jelzésű liftből a segélyhívós riasztást. A tűzoltóságot tudomásunk szerint egy utas is értesítette. A tűzoltók 20 perc alatt értek a helyszínre és kiszabadították a kismamát, aki a postára tartva kerékpárral együtt próbálta igénybe venni a liftet. A segélyhívós értesítés után a helyszínre azonnal elinduló karbantartó megállapította, hogy az ajtónyitó görgő hajlott el. Mivel ez – az általában nem rendeltetésszerű használatból eredő – hiba a helyszínen nem javítható, ezért a szerelésig a liftet lezárták. Ez a lift egyébként korábban nem hibásodott meg, az előző két meghibásodás egy másik lifttel történt".

EZT IS AJÁNLJUK:

    A vasúttársaság a lift kezelőjével, továbbá a NIF Zrt-vel és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal vizsgálja az eseteket.

    Top 16