• Élet
Faktor

Egyetlen tulajdonsággal lehet elcsábítani a nőket, ez az

A nők egyik érzékszerve sokkal érzékenyebb, mint a férfiaké.

Újabb kutatás bizonyította be, hogy a nők szívéhez az orrukon át vezet az út. A szóban forgó tanulmány szerint a szaglásuk kifejezetten érzékeny a férfiak szagára - számolt be a New York Post.

Azt eddig is tudni lehetett, hogy a nők a férfiaknál általában jobban érzékelik az illatokat és szagokat. Most a kutatók a nők e tulajdonságát vizsgálták alaposabban.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A vizsgálatban a szakemberek előbb megszagoltattak egy pólót a résztvevő hölgyekkel, majd stressztesztet végeztettek velük. Mint kiderült, azon heteroszexuális nők szervezetében, akik korábban párjuk levetett pólóját szagolták meg, alacsonyabb kortizolszintet mértek és nyugodtabbak is voltak a többi résztvevőnél. Sőt, azon nők stressz-szintje, akik orra alá egy vadidegen férfi pólóját dugták, még meg is nőtt.

  Marlise Hofer kutatásvezető szerint valószínűleg ez állhat amögött, hogy sok nő szeret párja ruhájában aludni vagy egyszerűen csak megszagolni azt.

  A kutatásban részt nem vett Fran Walfish pszichoterapeuta szerint abszolút van logika a felfedezésben. Példának hozta a kisgyerekeket és kedvenc játékaikat. A kicsiknél ez az az eszköz, amely segít őket megnyugtatni. Walfish egyébként bevallotta, hogy amikor nyomás alatt érzi magát, rendszeresen előveszi szekrénye mélyéről egyik volt barátjának mosatlan pólóját, és beleszippant.

  A University of British Columbia kutatói a Journal of Personality and Social Psychology pszichológiai témákkal foglalkozó folyóiratában jelentették meg legújabb kutatásukat összefoglaló tanulmányukat. A kutatásban 96 pár vett részt.

  Kommentek:

  Top 16