• Sport
Faktor

Cristiano Ronaldo és José Mourinho is adót csalhatott

Többek között Cristiano Ronaldo és José Mourinho is érintett lehet a legújabb adóelkerülési botrányban, amelynek megszellőztetői világszerte ismert labdarúgók és edzők nevét hozták nyilvánosságra.

A mintegy hatvan külföldi újságíró által működtetett Football Leaks csoport bejelentése szerint hamarosan közzétesznek minden részletet a pénzügyi szabálytalanságokkal kapcsolatos állításaikról. Egyelőre csupán annyit árultak el, hogy hét hónapnyi kutatómunkájuk eredményét a német Der Spiegel, az angol The Sunday Times és a portugál Expresso publikálja majd.

Fotó: Getty Images/Denis Doyle

Fotó: Getty Images/Denis Doyle

Sajtóértesülések szerint a Real Madrid sztárfutballistája, Cristiano Ronaldo például 150 millió eurót menekített adóparadicsomokba az elmúlt években, de a botrányban rajta és a Manchester United vezetőedzőjeként dolgozó José Mourinhón kívül például a londoni Arsenal német válogatott játékosa, Mesut Özil is érintett.

A Ronaldót és Mourinhót is képviselő ügynök, Jorge Mendes tagadta, hogy ügyfelei bűncselekményt követtek el. Közleményében leszögezte, hogy mindketten eleget tettek pénzügyi kötelezettségeiknek Spanyolországban és Angliában egyaránt.

A spanyol élvonal jelenlegi és korábbi legjobbjai közül többek között a kameruni Samuel Eto'ót, a brazil Neymart, továbbá az argentin Javier Mascheranót és Lionel Messit is vizsgálták adócsalás gyanújával. Utóbbi kettőt, valamint klubjukat, az FC Barcelonát meg is büntették.

Kommentek:

Top 0