• Külföld
Faktor

Ez a jövő befektetése, már egy világhírű sörgyár is lecsapott a legális marihuánára

Minél több helyen legalizálják, annál komolyabb befektetésként van jelen a piacon.

A következő évtizedben 47 milliárd dollárosra (13 ezer milliárd forintosra) nőhet a legális marihuána piaca az Egyesült Államokban – ezt jósolja egy kanadai befektetési bank friss elemzése. Az RBC Capital Markets által említett összeg ma is nagyjából megfelel a piac méretének, csak ma még a forgalom jelentős részét az illegális kereskedelem teszi ki.

Az új termék alkoholmentes lesz.

Az új termék alkoholmentes lesz.

Összehasonlításképp: a tömény szeszekből évente 58 millárd dollárnyi fogy, a cigaretták piaca 77 milliárd dollárt tesz ki, míg a sör 117 milliárd dollárt forgalmat generál az államokban. Ha pedig az 50 milliárd dollárt szeretnénk érzékeltetni: ennek nagyjából két és félszerese a magyar GDP.  

Nem véletlen, hogy a fű legalizálásában lehetőséget lát a Corona sör tulajdonosa is: a Constellation Brands négymilliárd dollárt fektet az üzletbe. Ennek részeként néhány napja jelentette be az óriáscég, hogy 200 millió dollárral száll be egy alkoholmentes, marihuánatartalmú üdítőital kifejlesztésébe. A pénz a Canopy nevű kanadai céghez megy, amely a legnagyobb tőzsdén jegyzett marihuánafeldolgozó társaság. Azt, hogy a Constellation Brands nem hibázott, jelzi az is, hogy a Canopy árfolyama kilőtt az üzlet bejelentése után: egy hét alatt 38 százalékkal nőtt a részvények ára. Az RBC ezért már azt jósolja, hogy remek befektetés lehet a következő években a marihuána - írja a Business Insider.

Kommentek:

Top 0