• Sport

Copa América: Az év potyájából és helyzetéből sem lett gól

A 2016-os Copa América küzdelmeit Centenario néven nevezik, mert a Dél-Amerikai Labdarúgó Szövetség és a torna is idén ünnepli 100 éves évfordulóját. Az ünnepi kontinensviadalt az Egyesült Államokban rendezik, amelynek második napja minden volt, csak nem a labdarúgás ünnepe. Három találkozón mindössze egy gól esett.

Fotó: Europress - Kevork Djansezian/Getty Images

Fotó: Europress - Kevork Djansezian/Getty Images

Hibátlan infrastrukturális körülmények között rendezik meg a 45. Copa Américát, melynek az Egyesült Államok a házigazdája. A helyszínek között több NFL-csapat stadionja is megtalálható, de az egyetemi létesítmények többsége is olyan fejlett és korszerű, hogy különösebb gond nélkül lehet benne nemzetközi focimeccset rendezni.

Bár a díszlet és a körítés hibátlannak bizonyult a torna második napján is, a közel sem teltházas mérkőzések rendkívül unalmasak voltak. A nap nyitómérkőzése Orlandóban volt, Costa Rica és Paraguay játszott egymással. A nagy hőség rányomta a bélyegét a találkozóra, az ivószünetek ellenére a játékosok inkább indulatosak voltak, mintsem kreatívak. A találkozó végeredménye 0-0 lett. Ez volt az A-csoport második meccse, miután a nyitónapon Kolumbia 2-0-ra legyőzte a házigazda USA válogatottját.

Az Egyesült Államok-Kolumbia meccs összefoglalója:

A nap másik két meccsét a B-csoportban rendezték, előbb Haiti játszott Peruval felejthető találkozót, majd Brazília és Ecuador játszott Pasadenában gól nélküli döntetlent. A nap egyetlen gólját Peru lőtte, Jose Paolo Guerrero a 61. percben talált be Haiti ellen. A perui 1-0 arányú győzelem azt jelenti, hogy Peru áll a B-csoport élén három ponttal, Brazíliának és Ecuadornak 1-1 pontja van, míg Haiti az utolsó pont nélkül.

Guerrero gólja:

A mérkőzések történeseihez tartozik, hogy mindkét találkozó alakulhatott volna másképp is. Haiti majdnem kiharcolta a döntetlent egy 94. percben szerzett góllal, de Belfort óriási helyzetben hibázott.

Belfort kimaradt ziccere:

A brazilok egy bírói hibának köszönhetően még nagyobb égést úsztak meg, hiszen a bíró nem adta meg Ecuador szabályos, nullszögből lőtt gólját. Miler Alejandro Bolanos a vonalról rúgta vissza a labdát a kapu elé, amit a brazilok kapusa, Allison a kapuba szerencsétlenkedett. A gólt végül tévesen nem adták meg, mert a labda nem hagyta el teljes terjedelmével az alapvonalat.

Allison meg nem adott öngólja:

Top 0