• Belföld
Faktor

Még több hal lesz a Balatonban

Compót és vörösszárnyú keszeget telepít a Balatonba szerdán a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. azért, hogy színesítse a horgászzsákmányt a tavaszi idényre.

Forrás: Wikipédia

Forrás: Wikipédia

Szári Zsolt, a cég vezérigazgatója azt mondta, a tervek szerint compóból a cég éves telepítési kötelezettségének ötszöröse, 1000 kilogramm kerül majd a tóba. A Balaton vízgyűjtőjén nevelt, kifogható méretű, két- és háromnyaras halakat négy különböző helyszínen engedik a vízbe (Balatonszemesen a Lapos-parton, Balatonkenesén a helyi horgász egyesület tanyájánál, Alsóörsön a hajókikötőnél, valamint Csopakon az Apáca strandon).

Balatonföldvár Keleti-strandján 700 kilogramm vörösszárnyú keszeget telepítenek a tóba, készülve a júniusban itt megrendezésre kerülő műlegyes országos horgászbajnokság egyik fordulójára - írja az MTI.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A compó és a vörösszárnyú keszeg is őshonos a Balatonban. Életterük csökkent az idegen halfajok elszaporodása és a nádasok visszaszorulása miatt, ezért kezdték meg pár éve a telepítésüket a tóba. A compó 2016-ban megkapta az év hala címet.

    A haltelepítésekről a helyi horgász egyesületeket értesítették.

    Top 16