• Külföld

Clinton Amerika legnagyobb baklövését követte el, a riválisa szerint

Hillary Clinton értékítéletével baj van, mert annak idején megszavazta az iraki háborút, és ezzel az Egyesült Államok történelmének egyik legnagyobb baklövését követte el - mondta Bernie Sanders, Clinton riválisa.

Az Egyesült Államok egyik demokrata párti elnökjelöltje, Bernie Sanders vermonti szenátor úgy gondolja, hogy nem Hillary Clinton, hanem ő lehet pártja elnökjelöltje. A vermonti szenátor a CBS televízió vitaműsorában beszélt pártja és saját esélyeiről.

"Ha én leszek az Egyesült Államok következő elnöke, kampányomat bizonyosan úgy jegyzik majd fel a történelemkönyvekben, mint a modernkori történelem nagy politikai meglepetését" - mondta a politikus. Népszerűségének titkát abban látja, hogy a dolgozó rétegeket képes megszólítani, függetlenül attól, hogy republikánusok, demokraták, vagy függetlenek. Hillary Clintonról elismerte, hogy a volt külügyminiszternek nagy külpolitikai tapasztalata van, csakhogy "a tapasztalat nem minden, az értékítélet a fontos" - mondta. Sanders azt is mondta, hogy annak idején ő nem szavazta meg az iraki háborút, sőt, élére állt a háborút ellenző politikusok csoportjának."Hillary Clinton viszont megszavazta ezt a háborút, és ezzel az Egyesült Államok modernkori történelmének egyik legnagyobb baklövését követte el.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Top 16