• Külföld
Gyöngyösi Lilla

Civilek is meghaltak a koalíciós bombázásokban Szíriában

Legalább 15 polgári áldozata van az Egyesült Államok vezette koalíciós légicsapásoknak, amelyeket az Iszlám Állam kezén lévő észak-szíriai Saddádi településre mértek - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) kedden.

Az OSDH közlése szerint 15 civil meghalt, 20 megsebesült a nemzetközi koalíció légitámadásaiban. A civilszervezet szerint az áldozatok száma nőhet.

Az országutak közelében fekvő Saddádi az Iszlám Állam logisztikai központja.

Az OSDH vezetője elmondta, hogy a légicsapások egybeestek a Szíriai Demokratikus Erők (FDS) nevű koalíciós szervezet támadásával. A csoportosulásnak a kurd Népvédelmi Egységek milicistái mellett türkmén és arab tagjai is vannak. Az FDS tavaly október végén indított nagyszabású támadást a tartományban az Iszlám Állam ellen, a nemzetközi szövetség légierejének támogatásával. Azóta mintegy 1400 négyzetkilométernyi területet szerzett vissza a dzsihadistáktól.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az öt éve tartó szíriai polgárháborúban mintegy negyedmillió ember halt meg. A polgárháború a második világháború óta példátlan migrációs válságot okozott, és lehetővé tette, hogy az Iszlám Állam ellenőrzése alá vonja Szíria és Irak jelentős részét – írja az MTI.

    Top 16