• Belföld
Faktor

Tűzoltók lepték el a környéket, 40 kocsival oltják a pesti lángokat

20 hektáron ég az aljnövényzet a főváros XVII. kerületében, a Cinkotai út közelében. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-nek elmondta, hogy a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

A szóvivő szerint összesen negyven tűzoltó tíz kocsival küzd a lángok ellen. A néhol ötméteres tűz elérte a közeli erdőt is, de épületet nem veszélyeztet - tette hozzá.

Illusztráció.

Illusztráció.

Pénteken országos tűzgyújtási tilalmat rendeltek el, mivel idén már 1463 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat, és csak ezen a héten 530 ilyen tűzeset volt a száraz tavaszias időben. Az esetek kivétel nélkül emberi gondatlanságra vezethetők vissza.

A tilalom idején tilos tüzet gyújtani az erdőterületeken, valamint a fásításokban és azok kétszáz méteres körzetén belül található külterületi ingatlanokon. Ez vonatkozik a tűzrakó helyekre, a vasút és közút menti fásításokra, de tilos a parlag- és gazégetés is az erdők mellett.

Szombaton több tűzeset is történt, Egernél 40 hektáron égett az aljnövényzet, de Nyírmihálydinál is kigyulladt egy vasúti töltés. Tarnaszentmiklós határában pedig négy kilométer hosszan lángolt a nádas.

Kommentek:

Top 0