• Krimi
Faktor

Egy év után tisztázódott a tragédia: Istvánnak ezért kellett meghalnia a buszon

Tavaly tavasszal a 46-os buszból zuhant ki egy férfi, amikor az ajtó váratlanul kinyílt.

Nem önhibájából zuhant ki a 46-os busz ajtaján a 37 éves Tanev István. Majdnem egy évet kellett várni a tragédia után, hogy kiderüljön, műszaki hiba okozta a 46-os buszból Cinkotán kizuhant férfi halálát - idézi a Borsot a Blikk.

Fotó: MTI - Szigetváry Zsolt

Fotó: MTI - Szigetváry Zsolt

István a ­piacról tartott hazafelé Vidám vásár utcai lakásába, amikor menet közben kiesett a buszajtón. A férfi már a leszálláshoz készülődött, amikor váratlanul kinyílt az ajtó, a férfi pedig az úttestre zuhant, és szörnyethalt. A szemtanúk csak a hatalmas csattanást hallották; pontosan nem látták, mi történt. Az eset körülményeit pedig majdnem egy éven át vizsgálták a hatóságok: a buszt darabokra szedték egy külön hangárban. István édesanyja is biztos volt abban, hogy nem a férfi feszítette szét a busz ajtaját, ezt korábban a vizsgálat is igazolta.

"Nemrégiben értesítettek a közvetítő ügyvédi irodán keresztül, hogy lezárult a vizsgálat. Kiderült, hogy valóban műszaki gond volt, az ajtó kinyílását egy hibás dióda okozta" - mondta a lapnak az anya, aki hozzátette azt is, hogy a család számára kétmillió forintos kártérítést ajánlottak. "Jó érzés tudni, hogy igazunk volt, és kiderült, hogy mi is történt valójában" - mondta az azóta is gyászoló édesanya, aki képtelen feldolgozni fia elvesztését.

Kommentek:

Top 0