• Krimi
Faktor

Hatalmas fogás az Alföldön: meglepő mennyiségű dohányt találtak az ellenőrök

Az észak-alföldi pénzügyőrök egy napon, három helyszínen összesen több mint 66 millió forint értékű cigarettát és vágott dohányt foglaltak le.

Az ellenőrök egy észak-alföldi ingatlan átvizsgálásakor, egy fa furnérlemezzel eltakart rejtekhelyen több mint 700 kilogramm vágott dohányt, valamint több, illegális dohány feldolgozására alkalmas eszközt (vágó-aprító gép, csomagoló gép, rostáló gép) találtak és foglaltak le 58 millió forint értékben.

Szintén aznap a pénzügyőrök egy közúti ellenőrzésen tartóztatták fel annak az autónak a sofőrjét, akinél 3 ezer doboz, mintegy négymillió forint értékű, Compliment márkájú adózatlan cigarettát találtak.

Egy másik helyszínen, a zöldhatár térségében a rendőrséggel közös ellenőrzésen tartóztattak fel egy ukrán-magyar állampolgárt, akitől 3 200 doboz, több mint négymillió forint értékű, különféle márkájú csempészett cigarettát foglaltak le.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A pénzügyőrök mindhárom esetben jövedéki termékkel való visszaélés és orgazdaság miatt eljárást indítottak, a dohányt, az eszközöket és az autót lefoglalták - tájékoztatott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Facebook oldalán.

    Kommentek:

    Top 16