• Belföld
Faktor

Cica szorult a kaposvári mentőautó motorjába, keserves sírással hívta fel magára a figyelmet

A szorult helyzetben lévő kismacska megmentése komoly fejtörést okozott.

Keserves nyávogás hallatszott a kaposvári mentőállomás udvaráról. Az egyik vezető legnagyobb meglepetésére az ő autójának motorteréből jött a síró hang. Mivel a hang forrásának nyomát se látták, végül arra jutottak, hogy le kell bontani az autó elejét - írja az Országos Mentőszolgálat.

A mentősök beindítani sem merték az autót, ezért áttolták a mentőszolgálat műhelyébe, ahol minden munkát félretéve azonnal megkezdték a szerelő kollégák a „műszaki mentést”. Csaknem két és fél óráig tartott, mire lebontották az autó teljes elejét és megtalálták a kis bajba jutottat. Az alig pár hetes kiscicának valóban minden oka megvolt a segítség kérésre. A macska valószínűleg játékból mászott bele az autó motorterébe, ahol a hűtő mögé szorult be a feje.

Hiába próbálták kihúzni, olyan volt, mintha a cica nyakára gyártották volna az autót. Végül a mentésirányítás kreativitása vetett véget a drámának, akik csúszós EKG zselével kenték be a pánikban lévő négylábút. A kenőcstől már könnyen ki tudták szabadítani a sírástól legyengült cirmost. Az állat úgy kimerült, hogy a „sürgősségi ellátásként” kapott tej lefetyelése közben el is aludt. Persze ezután sem hagyták magára a Houdini névre keresztelt „szabaduló művészt”. Az egyik mentős ad azóta otthont az egész kaposvári mentőállomást megmozgató kandúrnak.

Nemrég egy másik bajba jutott cicáról is írtunk, aki egy lefolyócsőbe szorult Piliscsabán.

Kommentek:

Top 0