• Kultúra
Faktor

Elképesztő, hogy mihez hasonlította a férfi nemi szervet

Az író díjat is nyert rosszul sikerült hasonlatáért.

Christopher Bollen amerikai író nyerte el idén a legpocsékabb szexábrázolásért járó brit irodalmi citromdíjat a The Destroyers című regényének egy passzusáért, amelyben a biliárdgolyók elrendezéséhez használt háromszöghöz hasonlította főszereplője férfiasságát.

A Bad Sex in Fiction Award nevű elismerést 1993 óta ítéli oda a brit Literary Review magazin a szexuális együttlét legpocsékabb megjelenítéséért. Az értékelésnél nem veszik figyelembe a pornográf szövegeket.

A New Yorkban élő Bollennek a The Destroyers a harmadik regénye. A görög szigeten játszódó thriller egyébként jó kritikákat kapott.

Díjnyertes passzusával, amelyben egy biliárdháromszöghöz hasonlítja főszereplője hímtagját és heréit, Bollen olyan írókat utasított maga mögé, mint Laurent Binet, Venetia Welby - aki a nyertes bejelentése előtt megtiszteltetésnek nevezte a Twitteren, hogy bekerülhetett a döntősök közé - és Wilbur Smith.

Bollen, aki az Interview magazin újságírója, nem vett részt a London egyik szállodájában rendezett csütörtök esti ceremónián.

A díj korábbi nyertesei között van Sebastian Faulks, Tom Wolfe, Morrissey, a néhai Norman Mailer és a néhai John Updike is, aki ráadásul életműdíjat kapott e kategóriában 2008-ban - írja az MTI.

Kommentek:

Top 16