• Belföld

Pecsenyének szánta a két németjuhászt, ezért chilivel etette őket Kőbányán

Borzalmas körülmények között tartott 2 németjuhászt egy kínai férfi a X. kerületben. A kutyákat káposztával és chili paprikával etette, feltehetően ételnek szánta őket a közelgő kutyahús fesztiválon.

Egy X. kerületi telephelyhez hívták az Állatmentő Ligát, hogy segítsenek két németjuhász kutyán. Amikor megérkeztek, a kutyák sehol sem voltak, helyettük egy kínai férfit láttak a Liga munkatársai. A férfi furcsán viselkedett, nem akarta megmutatni a kutyákat, ezért rendőrt hívtak.

"Rendőri segítséggel jutottunk be a borzalmas tartási helyre . A saját székletükbe tapostak, kisebb mozdulatra is összehúzták magukat,borzalmas állapotban voltak chip és oltás nélkül. Az állatok élelme tészta,rohadt káposzta és chili paprika volt, amiben élő csiga volt a feltét (kutyának mérgező lehet) . Miután több információ is jött arról, hogy a közelgő kínai kutyahús fesztivált akarja így megünnepelni és lehetséges,hogy ételnek szánta őket, egyértelműen a lefoglalás mellett döntöttünk a rendőrséggel együtt. Azóta az állatorvosi szakvélemény is alátámasztotta az állatkínzást . A "gazda" ellen eljárás indult. A kutyák a Rex állatszigetre kerültek" - írja a közösségi oldalán az Állatmentő Liga.

Top 0