• Külföld
Faktor

Nagy bejelentést tettek Vilmos hercegék, megváltozik lányuk élete

Óvodába megy januártól Charlotte hercegnő, Vilmos herceg, a brit trón majdani várományosa és felesége, Katalin hercegnő második gyermeke. A hírt hétfőn közölte a Kensington-palota, a szülők londoni rezidenciája.

A család új fotója (Fotó: Europress / CHRIS JACKSON / KENSINGTON PALACE - AFP)

A család új fotója (Fotó: Europress / CHRIS JACKSON / KENSINGTON PALACE - AFP)

A bejelentés azért jelentős, mert Charlotte, aki jövőre hároméves lesz, csak a harmadik a brit trónutódlási sorrend első néhány helyén állók közül, akit óvodába küldenek. Az első Charlotte édesapja, Vilmos volt, a második György herceg, Vilmos és Katalin fia, Charlotte bátyja, aki azóta már iskolába jár.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Korábban a brit trón várományosait és gyermekeiket mindig valamelyik királyi rezidencián készítették fel magánnevelők az iskolai életre.

  Charlotte hercegnő, aki 2015 májusában született, nagypapája, Károly trónörökös, édesapja, Vilmos herceg és bátyja, György után a negyedik helyet foglalja el a trónöröklési sorban.

  A Kensington-palota hétfői bejelentése szerint Charlotte január 4-étől a Willcocks Nursery School nevű intézménybe jár majd. A patinás magánóvoda a palotától nem messze, a világhírű londoni rendezvényközpont, a Royal Albert Hall tőszomszédságában található. A délelőtti foglalkozások éves díja 9150 font (csaknem 3,3 millió forint), a délután járó gyerekek szüleitől az intézmény 5400 fontot (1,9 millió forintot) kér.

  Charlotte hercegnő először valószínűleg délutánonként jár majd az óvodába, mert az intézmény leírása szerint elsősorban ezeket a lazább foglalkozásokat alakították ki a két-hároméves gyerekek igényeinek megfelelően, a délelőtti programok kötöttebbek, és főleg a 4-5 éves korosztály érdeklődéséhez igazodnak.

  A hercegi pár a hír bejelentése alkalmából új családi fotót is közzétett. A fénykép - amelyet Chris Jackson ismert fotográfus készített - Vilmost, Katalint, Györgyöt és Charlotte hercegnőt ábrázolja a Kensington-palotában. Ez a fotó díszíti majd a házaspár karácsonyi üdvözlőlapjait.

  Kommentek:

  Top 16