• Külföld
Faktor

Tévéműsorban ismerte el Charlie Sheen, hogy HIV-pozitív

Súlyos pénzeket fizetett Charlie Sheen, hogy titokban maradjon a betegsége, de a színész kedden hivatalosan is elismerte, hogy HIV-fertőzése van. Erről egy tévéműsorban beszélt, amelyet úgy ajánlottak a nézők millióinak, hogy Sheen rejtélyes bejelentésre készül benne.

Fotó: Today

Fotó: Today

Egy ideig nem árulták el a lapok a HIV-pozitív hollywoodi sztár kilétét, de a róla megosztott információkból állítólag már sokan sejtették, kiről van szó. Egy amerikai bulvárlap - mint mi is beszámoltunk róla- aztán hétfőn megírta, hogy Charlie Sheen lehet a HIV fertőzéssel küzdő színész, akinek a kilétét fél szakma találgatta.

A színész hétfőn még nem reagált, de kedden a Today nevű tévéműsorban interjút adott, és bevallotta, hogy valóban HIV-pozitív. Sheen saját elmondása szerint elejét szerette volna venni a besározó kampányoknak.

Sheen azt mondta, hogy körülbelül 4 éve tud a betegségéről. Az egész úgy kezdődött, hogy gyötrő fejfájások és izzadási rohamok kínozták. Akkor azt gondolta, hogy agydaganata van, és meg fog halni. Több tesztet is végeztek rajta az orvosok, és végül kiderült, hogy a tüneteit HIV-fertőzés okozza.

„Ezt a három betűt nagyon nehéz megemészteni. Fordulópontot jelentenek az ember életében.”

-mondta a műsorvezetőnek, és elismerte, hogy kemény alkohol- és drogproblémákkal küzdött a diagnózis után.

Sheen azt mondta, hogy az összes partnerének még szex előtt szólt a betegségéről. Szerinte „lehetetlen”, hogy bárkit is tudatosan megfertőzött volna, bár bevallotta, hogy mióta diagnosztizálták, két személlyel is szexelt védekezés nélkül. Állítólag mindkét illetőt még időben ellátták az orvosai. 

A diagnózisról csak azoknak beszélt, akikben megbízott, de voltak olyanok akik visszaéltek ezzel. Azt nem árulta el, hogy pontosan hány embernek fizetett, hogy titokban tartsák a betegségét, de állítólag elegen voltak ahhoz, hogy dollármilliókat csikarjanak ki belőle. A színész ezt főleg azért fájlalta, mert szerinte ezt a pénzt az öt gyerekétől vették el. Szerinte a mostani interjú abban is segíteni fog, hogy többé ne kelljen fizetnie.

Sheen azt mondta, reméli, hogy azzal, hogy nyilvánosan vállalta a betegségét, nemcsak önmagán, hanem más HIV fertőzötteken is segít.

Top 0