• Krimi
Faktor

Alig hogy megszülte, el is veszik a gyerekgyilkos Mónikától babáját

A 31 éves nő komplikációk nélkül hozta világra legkisebb gyermekét, ő és a baba is jól vannak, de nem sokáig lehetnek együtt. A börtönszabályok szerint ugyanis napokon belül elveszik a kis Tamást Mónikától.

A ceglédi B. Mónika a tököli rabkórházban szülte meg kisfiát, miután tavaly novemberben kegyetlenül meggyilkolta egyéves kisfiát, Danit.

Kiskorú ellen elkövetett bűncselekmények esetén a fogvatartottól elveszik az újszülöttet, akit 3 óránként vagy a kicsi igénye szerint szoptathat, de csak szigorú felügyelet mellett. A többit elvégzik a szakápolók, ezt az anya csak nézheti – mondta el Orosz Zoltán, a BVOP szóvivője a Blikknek.

B. Mónika. Fotó: MTI - Mihádák Zoltán

B. Mónika. Fotó: MTI - Mihádák Zoltán

A lap úgy tudja, hogy Tamást édesapja fogja nevelni, míg felesége börtönben lesz.

B. Mónika 2016 novemberében ölte meg Dani nevű kisfiát, mert nem bírta elviselni, hogy a gyerek sír. Többször megrángatta a kisfiút, majd a fejét a padlóhoz verte. Amikor észrevette, hogy baj van, megpróbálta újraéleszteni a gyereket, de már késő volt.

A bíróságnak azt kell majd mérlegelnie a szakértői vélemények alapján, hogy Mónika beszámítható volt-e a gyilkosság idején. Bilkei Pál kriminálpszichológus nem tartja kizártnak, hogy a nő borderline személyiség, akire a hirtelen és durva hangulatváltozások, dühkitörések jellemzőek – írja a Bors.

Kommentek:

Top 0