• Belföld
Faktor

Ceglédberceli tragédia: a facebookozó sofőr sógornője élőben nézte végig a balesetet

Amikor megszakadt a videó, már tudták, hogy nagy baj történt.

Tragédia történt kedden Ceglédbercelnél: egy kisbusz román sofőrje élőben közvetítette a Facebookon, ahogy hazafelé utaznak. Nem figyelt azonban az útra, és fékezés nélkül belerohant egy teherautóba. Kilencen – hét férfi és két nő – azonnal az életüket vesztették. 

A digi24 televízió beszámolója szerint a férfinak nem volt engedélye utasszállításra, és nem először okozott balesetet a román sofőr.

EZT IS AJÁNLJUK:

  A román tévécsatorna híradójában elhangzott, hogy a Szlovéniából hazafelé tartó vendégmunkás csapat komlóültetvényeken dolgozott, mindenki ugyanabból a faluból származik. Egy helyi nő egyszerre vesztette el két fiát és menyét is a balesetben, így neki kell majd két, árván maradt kisunokáját felnevelnie.

  „Két fiam és egy menyem volt, most pedig mindannyian halottak, két szegény gyerekkel gyászoljuk őket. Amikor elmentek, azt mondták: anya, te maradj itthon, te már öreg vagy, mi fiatalok meg elmegyünk Szlovéniába dolgozni, hogy befejezzük a házunkat. Öt-hat évvel ezelőtt kezdték el, de nem voltak elég szerencsések ahhoz, hogy be is fejezzék” - írja a Zoom.hu a híradóban elhangzottak alapján.

  A gyászoló nő hozzátette azt is, hogy férje is az áldozatok között lehetett volna, de ő saját kocsival ment Szlovéniába.

  A balesetet okozó, útközben telefonozó férfi sógornője is megszólalt:

  „Én is néztem a live videót, miközben vezetett, énekelt és boldog volt. Amikor megszakadt, már tudtuk, hogy szörnyű baleset történt”.

  Kommentek:

  Top 16