• Krimi
Faktor

Újabb részletek derültek ki a ceglédberceli tragédiáról

A kilencedik halálos áldozatnak nem is kellett volna a kisbuszban lennie.

Tragikus véletlenen múlott, hogy a Maros megyei kisbusz ceglédberceli balesetének utolsóként azonosított halálos áldozata a járművön tartózkodott – derült ki a rokonok elmondásából.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu

A magyar és a román hatóságoknak a tragédia utáni napon a halálos áldozatok közül csak nyolcat sikerült azonosítaniuk. Utóbb kiderült, hogy a kilencedik utas egy 46 éves maroskelencei férfi volt - írja a Maszol.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Akárcsak a többi áldozat, Dorel Tili is külföldön végzett alkalmi mezőgazdasági munkákból élt, és a többiekkel együtt halála előtt néhány hétig egy szlovéniai komlóültetvényen dolgozott. Ám a férfinak eredetileg nem állt szándékában hazamenni, tovább akart utazni Németországba, ahol egy másik munkalehetősége adódott.

    Egy másik kisbuszra várt, amelyik Németországa vitte volna, ám ez nem érkezett meg. Így amikor a társait hazaszállító Petru Zalar azt mondta neki, hogy van hely számára is a járműben, úgy döntött, hogy egy időre mégis visszamegy a Maros megyében élő családjához.

    A tragédiát az okozta, hogy a sofőr nem az útra figyelt magyarországi 4-es főút egyik szakaszán, hanem az okostelefonjára, és a kisbusz nagy sebességgel egy homokot szállító kamionnak ütközött. A sofőr és a nyolc utas a helyszínen életét vesztette.

    Kommentek:

    Top 16