• Belföld
Faktor

Rothadó állatfejek bűzlenek egy hevesi falu mellett

Illegális dögtemető fekszik Recsk határában. Recsktől pár száz méterre, átkelve egy hídon, amely az Alsó-Tarna felett húzódik, gyomorforgató szag, lenyúzott szarvasbőrök és állatfejek fogadják a látogatókat.

A környéken élők szerint nem most kezdődött a dolog, a vadászati törvény módosítása ugyanis alaposan megkavarta a helyzetet. Egy környékbeli gazdálkodó elmondta, hogy komoly harc folyik a földterületek megszerzéséért, átalakulnak a társaságok és a tulajdonviszonyok, közben folynak a perek. Ilyen körülmények között próbálnak sokan a zavarosban halászni, hiszen sokszor nincs konkrét felelőse egy-egy területnek - írja a Heol.

Illusztráció. Fotó: MTI - Kovács Attila

Illusztráció. Fotó: MTI - Kovács Attila

A közelben van egy vadászház, ahol a Kanázsvár Vadásztársaság tagjai dolgozzák fel rendszeresen a vadakat, amelyek egy részét leadják, szétosztják. A megnyúzott állatok maradványait – az új szabályozás értelmében – a vadászok kötelesek egy legális feldolgozóba leadni, hiszen azok elásása vagy kirakása már törvényt sért.

Nagy Sándor, Recsk polgármesterének Németh József vadászmester azt mondta, mivel a korábbi dögkút megtelt, jó ideje hordják ide az állati hulladékot, de ha ez gondot jelent, felszámolják a jelenlegi helyzetet.

A terület közigazgatásilag Sirokhoz tartozik. Állítólag vasárnap délután már hozzákezdtek a terület megtisztításához.

Kommentek:

Top 0