• Krimi
Faktor

Buszsofőr gázolt halálra egy gyalogost Kecskeméten, akár öt évet is kaphat

A zebrán átkelő gyalogos a helyszínen meghalt.

Forrás: police.hu

Forrás: police.hu

Halálos baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a buszvezetővel szemben, aki február 7-én, este, Kecskeméten ütött el egy zebrán átkelő gyalogost, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A férfi este fél 7-kor egy helyi járatú buszt vezetett Kecskeméten, a Hornyik János körúton. A vádlott a busszal az egyirányú, párhuzamos közlekedésre alkalmas, három sávos körút belső forgalmi sávjában a Széchenyi tér irányába haladt. A férfi a Piaristák terén lévő egyik kijelölt zebra előtt a busszal annak ellenére nem állt meg, hogy a külső sávban a zebra előtt egy másik autó megállt.

A 23 éves kecskeméti nő a busz előtt, jobbról balra haladva akart átmenni a zebrán. A vádlott azonban nem adta meg a sértettnek az elsőbbséget, és a féktávolságon kívül észlelhető nőt elütötte. A nő az úttestre, a jármű elé esett, majd az alá került: olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A baleset azért következett be, mert a buszvezető nem adott elsőbbséget a nőnek. Az ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja a buszvezetőt, aki akár öt évet is kaphat.

Kommentek:

Top 0