• Belföld
Faktor

Fagyival szállt a BKK-buszra, többezres büntetést kapott

A lány nem értette, miért büntetik meg, de a BKK szabályzatában benne van, hogy tilos fagyizni.

A Budapesti Közlekedési Központ szerint jogszerűen bírságoltak, mert az utas megszegte az utazási szabályzatot. Az egyébként érvényes bérlettel utazó, a buszra fagylalttal felszálló lány története körbejárt a Facebookon, a 24.hu pedig rákérdezett a BKK-nál az esetre.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A közlekedési cég a lapnak küldött válaszában azt írta, hogy tilos a járműveken, valamint a metróhálózat, a HÉV és a fogaskerekű utasforgalmi területein fagylaltozni, ételt és italt fogyasztani, és csomagolatlan vagy nem visszazárható csomagolású élelmiszerrel, itallal utazni.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Aki ezen tilalmak bármelyikét megszegi, függetlenül attól, hogy van-e jegye vagy bérlete, kizárható az utazásból, illetve pótdíjat lehet kiszabni rá. Az alappótdíj összege jelenleg 16 ezer forint, de ha az utas a helyszínen vagy két munkanapon belül rendezi a tartozását, akkor csak 8 ezer forintot kell kifizetnie.

    A BKK hangsúlyozta: azért tiltják az étkezést, hogy védjék az utasok ruházatának, poggyászának és a járművek, valamint azok berendezéseinek a tisztaságát. Azért nem büntetnek az ellenőrök, ha valaki a nyári melegben vagy rosszullét miatt vizet iszik valamelyik járatukon, vagy cukorbetegként eszik pár falatot.

    A cégnél hozzátették: az ellenőröknek nincs joguk mérlegelni, amennyiben egy utast kizárnak az utazásból, mert tiltott helyen evett vagy ivott, az üzletszabályzat szerint pótdíjat is ki kell rá szabniuk. Azt ajánlják, hogy az utasok inkább még a megállóban egyék, igyák meg azt az ételt, italt, amelyet nem tudnak elcsomagolni még a felszállás előtt.

    Kommentek:

    Top 16