• Külföld
Faktor

Szörnyű látvány: lángok közé rohant egy férfi, az ünneplők szeme láttára halt szörnyet

A Burning Man Fesztiválon vetette magát a tűzbe a 41 éves férfi, akit esély sem volt megmenteni.

Vasárnap reggelre életét vesztette egy 41 éves oklahomai férfi, aki az előző este vetette magát tűzbe a nevadai Burning Man fesztiválon. Aaron Joel Mitchell a fesztivál nevét is adó főesemény, az ember alakú máglya felgyújtása után törte át a parkőrök és a tűzoltók kordonját, hogy belerohanjon a 15 méter magas lángokba.

Az eset pontos körülményeit még vizsgálják a hatóságok. Munkájukat lassítja, hogy időközben véget ért a fesztivál és szemtanúk ezrei hagyhatták el a helyszínt.

A férfi, aki egy ideje Svájcban élt a nejével, életében először vett részt a fesztiválon. Édesanyja, Johnnye Mitchell szerint legutóbbi találkozásukkor, egy hónapja "jó kedélyállapotban volt".

Mitchell szombat este, helyi idő szerint este fél 11-kor, az események csúcspontján rohant bele a máglyába. A helyi seriff szerint a mentését nehezítette, hogy a 12 méteres emberszobor éppen akkor kezdett összeomlani, amikor Mitchell belevetette magát a tűzbe. "A mentőknek saját biztonságuk érdekében magukra kellett hagyniuk, mielőtt visszatérhettek volna a lángok közé, hogy kimenekítsék" - írta közleményében.

A férfi halála miatt nem szakadt meg a fesztivál. Másnap, vasárnap éjjel a szervezők az eredeti tervek szerint még egy máglyát gyújtottak. A fesztivál hagyományos záróeseménye az úgynevezett templomégetés, amikor a fesztivál elején kialakított, a fesztiválozók fényképeivel díszített kegyhely felgyújtásával hivatalosan is lezárják az eseményt. A szombati tragédiára tekintettel a hatóságok extra biztosítást kértek, a máglyát vasárnap éjjel hatszáz önkéntes és a fesztivál személyzete vette körbe, és fémkordonok is védték – írja a Reno Gazette-Journal.

Kommentek:

Top 0