• Sport
András Ferenc

Büntetőkkel nyerte meg a Ligakupát a Manchester City - videó

Az Angol Ligakupa döntőjét rendezték a Wembleyben. A két résztvevő csapat a Manchester City és a Liverpool volt, ahol hiába játszott a rendes játékidőben fölényben a manchesteri csapat, 90. perc után 1-1 volt az állás. A ráadásban nem született újabb gól, így tizenegyesek következtek, ahol a Liverpool csak egy büntetőt tudott értékesíteni.

Fotó: Europress - Michael Steele/Getty Images

Fotó: Europress - Michael Steele/Getty Images

Az Angol Ligakupa döntőjébe két nagynevű csapat került, az elődöntőben a Liverpool a Stoke, míg a Manchester City az Everton ellen jutott tovább. A Liverpool - rekordot jelentő - huszadik alkalommal játszott döntőt, legutóbb 2012-ben nyert a csapat. A City ezzel ellentétben csak ötször jutott el a fináléig, az előző három alkalommal nyerni tudtak. Utolsó győzelmüket 2014-ben a Sunderland ellen szerezték.

A két csapat november 21-én találkozott az angol bajnokságban, akkor 4-1-re nyert a Liverpool. A két csapat meccsei amúgy is gólgazdag meccsek szoktak lenni, legutóbbi nyolc meccsükön összesen 32 gól esett. Mindig gólt tudott rúgni mindkét csapat.

EZT IS AJÁNLJUK:

  Ehhez képest a döntő első félidejében nem született gól, Mignolet többször is fontos védést mutatott be. Az első gólt a második félidőben Fernandinho szerezte, aki a 49. percben éles szögből lőtt a kapuba. A gólnál hibázott a Liverpool kapusa.

  Fernandinho gólja:

  A meccset többször is eldönthette volna a Manchester City, de Sterling kétszer is nagy helyzetben hibázott. Emellett egy kétséges szituációban elesett Agüero, de a bíró nem ítélt büntetőt.

  Agüero esése:

  Sterling egyik kihagyott helyzete:

  A 83. percben egyenlíteni tudott a Liverpool: érdekesség, hogy ez volt az első kapura tartó lövése a csapatnak. A gólt Philippe Coutinho szerezte, akinek jól megy a Manchester City ellen, az elmúlt hat meccsen öt gólt is szerzett a manchesteri csapat ellen.

  Coutinho gólja:

  A rendes játékidőben már nem esett több gól, így hosszabbítás következett. A Liverpool az előző két Ligakupa-döntőjében is hosszabbítást játszott.

  Az újabb harminc percben mindkét csapatnak volt nagy helyzete, de Agüero és Origi próbálkozását is védték a kapusok. Mivel a ráadásban nem született újabb gól, ezért a döntő tizenegyesek következtek. A statisztikák a Liverpoolnak kedveztek, mert mind az öt ilyen döntőjüket megnyerték. Ezzel ellentétben a Manchester City utoljára 2009-ben nyert meg büntetőpárbajt, még az UEFA-kupában, az Aalborg ellen.

  A párbaj nem indult jól a Manchester City számára, mert Emre Can lövése után a meccsen gólt szerző Fernandinho kihagyta a maga 11-esét. Ezt követően azonban a Manchester City kapusa, Caballero háromszor is védett, így a végül a csak egy büntetőt berúgó Liverpool kikapott. A párbajt 3-1-re nyerte a Manchester City, amely így 1970, 1976 és 2014 után megszerezte negyedik Angol Ligakupa győzelmét is.

  Top 16