• Belföld
Faktor

Lázasan került haza a Burgaszban kómába esett Vanessza

Lázasan, tüdőgyulladással hozták haza a burgaszi kórházból a 19 éves Vanesszát, aki négy hete szenvedett autóbalesetet Bulgáriában.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A fiatal lánynak a balesetben eltört két csigolyája és agyi ödéma alakult ki, azóta kómában van. Eddig Burgaszban kezelték, csütörtökön hozták haza a szülők határozott kérésére. Vanesszát jelenleg a szegedi klinika intenzív osztályán ápolják. Kezelőorvosai szerint a lány szervezetét többféle baktérium is megfertőzte mire hazakerült. Itthon elkezdték az ébresztését, de egyelőre semmire nem reagál - írja a HVG.

Az orvosok bíznak abban, hogy nem lesz szükség koponya-, illetve gerincműtétre. Ezeket a beavatkozásokat egyébként csak a fertőzés és a láz megszűnése után hajthatják végre.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A szülők megnyugodtak, hogy végre jó kezekben tudhatják a lányukat. A család a lányt már korábban haza akarta hozni, de a kórház sokáig nem adta ki a szükséges papírokat és nehézkesen kommunikált velük.

    Molnár Zsolt, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetének tanszékvezetője az MTI-nek korábban elmondta, a hazaszállítás során nem merült fel semmilyen probléma. A lány felépülésére vonatkozó kérdésre úgy válaszolt: az nem biztató, hogy a beteg nagyon komoly tudatzavarral került kórházba, és azóta sem tisztult ki a tudata.  

    Kommentek:

    Top 16