• Krimi
Faktor

Kegyetlen anya: bugyival fojtotta meg az újszülött kislányát

A fürdőszobájában titokban szülte meg a gyermekét egy asszony Angliában, majd megfojtotta a gyermeket. Elmondása szerint nem tudja, hogy miért ölte meg.

Egy bugyival fojtotta meg a kisbabáját egy nő előző évben az Angliában található Sussexben, miután megszülte az otthonában: megkímélik a börtöntől.

Illusztráció

Illusztráció

A Metro szerint a 30 éves Gintare Suminaite beismerte, hogy a szülés miatt mentálisan zavart lett, ezért megölte a gyermekét. A baba egy titkos kapcsolatból fogant egy litván férfitól.

A nőnek már van egy gyermeke az állandó partnerétől, a férfi és a hatóságok előtt is titkolta a terhességét. Amikor a párjával vitába keveredtek, tagadta, hogy viszonya lenne a 32 éves Arturas Venciussal. A kapcsolatuk ezután feszültté vált.

Suminaite eredetileg azt tervezte, hogy megszökik Litvániába a szeretőjével, de aztán egyedül mégis visszatért Angliába, mert nem akart megválni a gyermekétől.

A baba április 5-én jött a világra. Az asszony aznap korán hagyta el a munkahelyét mondván, hogy nagy problémája van. Ezután a fürdőszobájában szülte meg a kislányt, miközben a párja a másik szobában volt.

Amikor a férfi rábukkant, Suminaite meztelenül feküdt, vér vette körül, és egy gyerekfürdőkád volt mellette, ami úgy tűnt, hogy ruhákkal van tele. A nő vérzett és sápadt volt, majd bevallotta a barátjának, hogy mit tett, aki ezt követően azonnal hívta a mentőket.

A kisbaba felfedezetlenül feküdt a fürdőkádban, az orvosok nem vették észre, a pár pedig nem tett említést róla. Végül azután találtak rá, hogy a mentősök és a rendőrség visszatért a lakásba: a gyermek egy vizes törölközővel volt eltakarva egy szoros kötéssel a nyakán.

Suminaite azt mondta, hogy megfojtotta, de nem tudja, hogy miért tette. A bíró szerint a szülés során egy extrém szorongás és pánik uralkodott el rajta, ami átmenetileg megzavarta az elméje működésének egyensúlyát.

Az asszony 298 napot töltött vizsgálati fogságban, most további 24 hónapos közösségi rehabilitációra kell mennie.

Kommentek:

Top 0