• Belföld
Faktor

"Gyalázatos kivitelezés" miatt veszélyes a játszótér az apuka szerint

A Halászbástya közelében lévő Mátyás Király Játszóparkot tavaly szeptemberben adta át Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester. A játszóteret azóta bezárták, mert a szülők szerint életveszélyes. Az egyik apuka, Nagy László a Faktornak elmondta, hogy mi a probléma a parkkal.

Az ünnepélyes átadón még nem látszott, hogy gond lesz a játékokkal. Azóta sajnos kiderült, a hét új játékból hat balesetveszélyes. A szülők ezért saját pénzen szakértői jelentést csináltattak az állapotokról.

A játszótér azóta bezárt, de az önkormányzat Facebook posztjában nem részletezte, hogy mi volt a probléma. A 444.hu szerint a szülők között az terjedt el, hogy egy betonelem esett le a "Mátyás király vára" nevű játszópavilonról. A játszóteret nem sokkal később újra megnyitották.

A szülők is többször próbálták figyelmeztetni az önkormányzatot, hogy a játszótér balesetveszélyes lett, a gyerekek beszorulnak a játékokba, a földet borító "mulcsból" tüskék állnak ki. Választ nem kaptak, ezért saját pénzből adtak össze 65 ezer forintot, hogy szakértővel vizsgáltassák meg a játszóteret.

Ezek szerint a hét játszóeszközből hat balesetveszélyes, egyedül a homokozóval nem volt komoly gond.

A Mátyás király vára játékpavilon például 32 ponton balesetveszélyes a jelentés szerint. A földet pedig több helyen "mulcs" borítja, ami miatt tüskék mennek a gyerekek kezébe.

Nagy László és kisfia. Az apuka engedélyével. Forrás: Facebook

Nagy László és kisfia. Az apuka engedélyével. Forrás: Facebook

A Faktor a bezárás egyik kezdeményezőjét, Nagy Lászlót is megkérdezte, akinek a gyereke szintén játszott a téren. Ő azt mondta:

Nagyon elkeserített a játszótér állapota. Nem akarok vádaskodni, de ennyire amatőr tervezést és gyalázatos kivitelezést ritkán lehet látni.

Hozzátette, hogy különösen irritáló volt látni, hogy a megnyitás előtt és közvetlenül utána is milyen hírverése volt a játszótérnek, de a problémák jelentkezésével, mindenki bebújt a csigaházába és hallgatott.

Arról is beszélt, hogy

kis odafigyeléssel természetesen elkerülhetők a balesetek a játszótéren, de a gyalázatos munkavégzésnek mindenképp élő emlékműve.

Nem csak ez jelentett gondot az apuka szerint:

A kicsi csúszdák örökké koszosak, sárosak voltak. A tömlöc nevű játék pedig a szülők fejére jelentett veszélyt. És csak hab a tortán, hogy a felvonóhíd láncszemei műanyagból készültek.

Az önkormányzat szerdán adott ki a játszótér bezárásáról egy közleményt, amelyet szintén a 444.hu idézett:

Téves tehát minden olyan tényállítás, amely a játszótér alkalmatlanságára utal. Az extrém igénybevételnek, a hatalmas érdeklődésnek és látogatószámnak köszönhetően az eszközök is - az átlagosnál lényegesebb- nagyobb terhelésnek vannak kitéve.

A veszélyes játékokat ezért leszerelik, és karbantartási munkákba kezdenek.

Kommentek:

Top 0