• Belföld
Faktor

Verhette a kutyáját, most más kutyákra támad - el akarják venni a gazdájától

A Rózsakert lakótelepen egy nagy staffordshire terriert kellett befogatni a rendőrökkel, mert rátámadt egy másik kutyára vasárnap. A Budatétényi Kutyások Társasága tenni akar a tarthatatlan helyzet ellen.

A környékbeliek nagyon aggódnak, és már nem mernek a kutya lakhelye felé sétálni, főleg saját kedvencükkel nem:

Hát ilyen sem volt még: nem merek Lunával egyedül kimenni éjjel!

A támadó kutya háta a szemtanúk szerint tele volt ütésnyomokkal, ezek pedig arra utalhatnak, hogy gazdája harcra képezte ki őt.

Rocky otthon. Forrás: Budatétényi Kutyások Társasága - Facebook

Rocky otthon. Forrás: Budatétényi Kutyások Társasága - Facebook

Persze a kutya nem mindig agresszív, csak neveltetése miatt szeszélyes. Akit ismer, azzal barátságos, írta Facebookra egy kutyatulajdonos:

"Ismerem őt, Rockynak hívják, 10 éves kan kutya. Múlt héten nagyon barátságos volt, velem is, más emberekkel is, és minden kutyával, akivel összefutottunk. Megszökött, és én vittem haza. A Rákóczi utcai állatklinikára mentem vele... van benne chip, így ott megadták a címét. A kapu tárva-nyitva volt, csengő sehol, az udvar kupis, a házban meg sehol senki."

Rocky egy csau-csau-t támadott meg vasárnap. Húsz percig cibálta, amíg teljesen ki nem merült. Addig lehetetlen volt szétválasztani őket. A csau-csau nem szerzett végzetes sebeket, de azonnal az éjszakai ügyeletre kellett vinni.

Rocky a harc után. Forrás: Budatétényi Kutyások Társasága - Facebook

Rocky a harc után. Forrás: Budatétényi Kutyások Társasága - Facebook

Több arra járó utcabeli állította, már kapott meg embereket is a kutya, illetve többször is több hétre konténerbe zárták. Nem ő tehet róla, hogy ennyire kiszámíthatatlan, az ember hibája.

"Ez tarthatatlan... Reméljük lesz változás, és nem kell őt elaltatni, vagy bármi ilyesmi. A gazdája nem ember... ember ilyet nem művel állattal, és nem tartja ilyen körülmények között..." - mondta egy kutyatulajdonos, aki aggódik a staffordshire terrierért.

Mások még kegyetlenebb dolgoktól tartanak:

Csak nehogy eltegye láb alól a kutyát! Majd azt mondja hogy meglépett!
Rocky a harc után. Forrás: Budatétényi Kutyások Társasága - Facebook

Rocky a harc után. Forrás: Budatétényi Kutyások Társasága - Facebook

A Budatétényi Kutyások Társaságának sikerült megszereznie a gazdi címét, és hétfő délutánra egy találkozót is szerveztek a helyszín közelébe, de a gazdi nem volt otthon. Végigragasztották a kerítést figyelmeztetésekkel arról, hogy mi folyik a lécek mögött.

A kutyás társaság nem akart bemenni az udvarra, de kívülről is látták, hogy a házban áldatlan állapotok uralkodnak: autóroncshegyek, építési hulladék, össze-vissza szobabérlők, minden lepusztulva. Azt mondták, ha 48 órán belül nem lesz változás, akkor már hivatalos személyek segítségét is igénybe veszik.

Két megoldás van. Mindig törekszünk arra, hogy a kutya a megszokott környezetéből, gazdájától ne legyen elszakítva

- mondta el a Faktornak Gombás Imre, a Budatétényi Kutyások Társaságának tagja, aki egyébként nagyon örül, hogy a kutyások így összefogtak.

"Ha bebizonyosodik, hogy tartása megfelelő és tudják biztosítani a biztonságos elhelyezést, a kiszökés lehetőségét maximálisan meggátolva, akkor természetesen maradjon a kutya. Amennyiben azonban e feltételek bármelyikei is nem teljesül, mindenképpen kezdeményezni fogjuk elvételét és befogadóhoz kerülését, ehhez minden hatósági segítséget igénybe is veszünk."

Jelenleg a megtámadott kutyus gazdája intézkedik ez ügyben, mind a rendőrségnél, mind a kerületi jegyzőnél, ezért még nem tudni, hogy mi lesz a végső megoldás.

Kommentek:

Top 0