• Kultúra

Újra Budapesten ad koncertet a Queen!

A legendás együttes Adam Lamberttel kiegészülve november elejétől december közepéig 24 arénában mutatja be új műsorát.

Fotó: Europress / Christophe Simon - AFP

Fotó: Europress / Christophe Simon - AFP

Európai turnéja keretében a magyar fővárosban is fellép a világhírű Queen együttes és Adam Lambert énekes. A közös produkció először lesz látható Magyarországon november 4-én a Papp László Budapest Sportarénában. A turné egyik apropója, hogy negyven évvel ezelőtt jelent meg a Queen egyik legsikeresebb lemeze, a több mint hatmillió példányban eladott News of the World. Az 1977-ben megjelent albumon szerepelt mások mellett a We Will Rock You és a We Are the Champions is.

A mostani turné merőben más lesz, mint a korábbi show-k, az új technológiák segítségével sokkal több mindent tudunk megvalósítani. Olyasmiket tervezünk, amiket még soha, vagy már régóta nem csináltunk

- mondta Roger Taylor, a Queen alapító tagja és dobosa.

Brian May gitáros hozzátette, hogy a nagy slágerek mellett néhány olyan dolgot is belecsempésznek a műsorba, amire az emberek nem számítanak. „Adam Lambert dögös rockzenész, de számos arca van, ami remekül illik a zenénkhez és meg kell mutatnunk".

Lambert és a Queen 2009 óta dolgozik együtt. Már csaknem száz koncertet adtak együtt a világ különböző helyein, 2012 nyarán félmillió ember előtt játszottak Kijevben. „Most megváltoztatjuk a látványt, új technikai megoldásokat is használunk, eddig még soha nem játszott dalokat veszünk elő a Queen-repertoárjából".

A Queen+Adam Lambert huszonöt várost érintő észak-amerikai stadionturnéja június 23-án kezdődik Phoenixben és augusztus elejéig maradnak a kontinensen. Adam Lambertet, Brian Mayt és Roger Taylort Spike Edney (billentyűk), Neil Fairclough (basszusgitár) és Tyler Warren (ütőhangszerek) egészíti ki.

Az 1971-ben alakult és Freddie Mercury 1991-es haláláig aktív Queen a rockzene történetének egyik legsikeresebb zenekara, világszerte mintegy 170 millió albumot adott el. Az együttes utolsó, 1986-os turnéja keretében mintegy 80 ezer néző előtt lépett fel július 27-én a Népstadionban, a világhírű nyugat-európai zenekarok közül elsőként a vasfüggöny mögött. Az együttesben May, Taylor és Mercury mellett John Deacon basszusgitározott. A zenekar Freddie Mercuryvel tizenhárom stúdióalbumot adott ki. 1995-ben megjelent egy posztumusz korong Made in Heaven címmel, 2008-ban pedig a Paul Rogersszel közösen rögzített The Cosmos Rocks.

Brian May tavaly, harminc évvel később ismét koncertezett Budapesten: Kerry Ellis brit énekesnővel dupla koncertet adott a Budapest Kongresszusi Központban - írja az MTI.

Kommentek:

Top 0