• Autó
Autószektor

Budapestre is elhozta a Mercedes a Maybach 6 Cabriolet-et

Lenyűgöző formák, tekintélyt parancsoló hossz, pazar bőrülések és ledek minden mennyiségben. Az üléstől a kÜszöbön át a műszerfalig. 24 colos óriási kerekek. Elképesztő alkotás a Mercedes Maybach 6 kabrió változata. Szegényebb lenne a világ autógyártása ha nem kerülne szériába, egyelőre ugyanis ez az autÓ még vÍzió, tanulmányautó.

Nem sokkal a világpremier után a budapesti Iparművészeti Múzeumban a Mercedes-Benz Design Nap fénypontjaként Gorden Wagener, a Daimler AG vezető formatervezője mutatta be Magyarországon először a lenyűgöző  koncepcióautót, a Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet-et. 

A Mercedes megadta a módját a bemutatónak. A lepellel takart autóról csinos lányok lassan és méltóságteljesen húzták le a takarót, hogy szemet kényeztetően megpillanthassuk az autót. Kitört a taps, mint egy színházi előadáson, ahol a publikum díjazza a produkciót. A taps legalább annyira szólt a lenyűgöző formavilágnak, mint a Mercedes elhatározásának, hogy a Magyar fővárosban is megmutatja és kiállítja a Mercedes Maybach 6 Cabriolet-et.

Gorden Wagener mutatta be az autót. Forrás: Autószektor

Gorden Wagener mutatta be az autót. Forrás: Autószektor

A hazai Mercedes-Benz Fashion Weeket megelőző Mercedes-Benz Design Napot a prémium márka vezető tervezője, Gorden Wagener nyitotta meg. Az Iparművészeti Múzeumban megrendezett rendhagyó sajtótájékoztatón a vezető formatervező betekintést nyújtott a Mercedes-Benz formatervének jelenébe, valamint jövőbe mutató dizájnstratégiájába. Mindezek mellett a dizájner Magyarországon is bemutatta a nagyközönségnek a jelenkor legújabb, lélegzetelállító megtestesítőjét és egyben a formatervezés csúcsát, a Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet tanulmányautót is.

Lenyűgöző belső tér Forrás: Autószektor

Lenyűgöző belső tér Forrás: Autószektor

Amikor elhangzott a prezentáció utolsó mondata, a közönség megindult az autó felé, hogy testközelből is csodálattal adózhasson a nem mindennapi formáknak és persze a teljesítményének is.

A tanulmányautó 5,7 méter hosszú, s teljes mértékben elektromos hajtású modellt. Az egyedi autó 750 lóerő teljesítmény leadására képes, és mindössze 4 másodpercre van szüksége a 100 km/órás sebesség eléréséhez. A különleges elektromos töltési teljesítménynek köszönhetően pedig 5 perc alatt 100 kilométer megtételére képes töltést vehet fel az akkucsomag.

Stefan Lengyel, formatervező professzor
Forrás: Autoszektor

Stefan Lengyel, formatervező professzor Forrás: Autoszektor

Az autóipari dizájn csúcsát képviselő modellben a belső fapadlót alumínium betétek díszítik, a bársony kék színben tetszelgő koncepcióautó kétszemélyes ülésrendszere pedig fejedelmi kényelmet biztosít. A klasszikus, vintage hangulatot idéző formák mellett a jármű belsejében a legmodernebb infotainment rendszerek kaptak helyet. A hagyományos értelemben vett nyomógombok helyett érintéssel, vagy akár hangutasítással is kommunikálhatunk az autóval.

A jármű belsejében a legmodernebb infotainment rendszerek kaptak helyet
Forrás: Autószektor

A jármű belsejében a legmodernebb infotainment rendszerek kaptak helyet Forrás: Autószektor

A márka sikerében nem csupán a folyamatos fejlesztések, hanem a hosszútávú és inspiráló együttműködések, valamint a fiatal tehetségek támogatása is jelentős szerepet játszik. A Mercedes-Benz és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem immár 15 éve töretlenül erősíti egymás munkáját. A jubileumi évforduló apropójából a Design Napon Gorden Wagener személyre szabott konzultációt tartott a MOME Járműtervezési szakirány hallgatóinak.

Lendület, haladás, sebesség – mindez már 15 éve jellemzi az együttműködést a Daimler Design és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem között. Idén 15 éve, hogy a MOME partnerre lelt a Daimler Design világszínvonalú szakértői közösségében, támogatva a csúcstechnológia meghonosítását az egyetemen, továbbá az oktatási program nemzetközi színvonalának emelését. És ugyancsak 15 év telt el azóta, hogy a Daimler Design felismerte a MOME-n azt a tervezői potenciált, mellyel a fiatal alkotók munkája és az általuk képviselt új generációs, friss szemléletmód hozzájárulhat a márka folyamatos megújulásához.

További cikkekért látogasson el az Autószektor oldalára

Kommentek:

Top 0