• Belföld
Faktor

Riasztották a ferihegyi reptér sürgősségi szolgálatát, utasrosszullét miatt szállt le egy gép hajnalban

Az Egyptair Kairó-Torontó járata Budapesten szakította meg az útját.

Utasrosszullét miatt Budapesten szakította meg útját az Egyptair Kairó – Torontó járatát teljesítő Boeing 777-300ER repülőgép hétfőn hajnalban.

Az MS 995-ös járatot teljesítő Boeing 777-36N(ER) repülőgép személyzete a szlovák – lengyel határnál, Zakopane térségében döntött az út megszakítása mellett, majd éles bal fordulóval kezdte meg a süllyedést hajnali 4 óra 20 körül.

A SU-GDN lajstromjelű szélestörzsű repülőgép mintegy 30 perccel később, hajnali 4 óra 52-kor biztonságosan leszállt a budapesti repülőtér 31R (2-es) futópályáján. A Boeing 777-es ezt követően a számára kijelölt állóhelyre gurult.

Az út megszakítására azért volt szükség, mert egy férfi utas rosszul lett a fedélzeten. Az állóhelyen az AMS Repülőtéri Sürgősségi Szolgálat megkezdte az utas ellátását.

Az AMS később közölte, hogy egy 72 éves egyiptomi utasnak légzési nehézségei voltak, ellátását egy a fedélzeten utazó orvos már megkezdte. A leszállást követően légzési elégtelenség miatt oxigént kapott és infúziós terápiában részesült. Az AMS orvosi szolgálattal párhuzamosan riasztott Országos Mentőszolgálat egysége Dél-pesti kórház sürgősségi osztályára szállította stabil állapotban a férfit.

Az Egyptair Boeing 777-36N(ER) repülőgépe negyed nyolckor folytatta útját Toronto felé - írja az Airportal.

Kommentek:

Top 0