• Krimi
Faktor

Kisemmizték az időseket, ezzel az aljas szöveggel csalt ki milliókat a budapesti banda

A banda női tagja naponta több száz embert hívott fel a hazugsággal.

Három embert fogtak el a XVIII. kerületi rendőrök unokázós csalás miatt. A 36 éves D. Henrietta naponta több száz telefonszámot hívott fel, legtöbbször a hívott fél unokájának adta ki magát, és milliókat kért azzal az indokkal, hogy balesetet okozott. A nő másik meséje az volt, hogy kórházban van, ezért egy jó barátja megy el a pénzért.

Közben 39 éves társa, B. Gyula telefonon irányította a taxisként dolgozó, 32 éves M. Róbertet, aki a megadott címekre elment a megbeszélt összegért

A rendőrségen egy idős nő tett bejelentést szeptember 19-én. Tőle közel másfél millió forintot csaltak ki. D. Henrietta ezúttal unokahúgként jelentkezett az idős asszonynál, és sírva kérte tőle a pénzt. Az idős nő elhitte, hogy a családtagjával beszél, és át is adta a taxisnak a borítékba tett 1 millió 200 ezer forintot. 

A rendőrök a három embert október 1-jén fogták el. A három gyanúsított több hónapon keresztül, több száz hasonló csalást követett el, az ügyek felderítése folyamatban van. Mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatásba kerülhet - írja a police.hu.

Kommentek:

Top 0