• Krimi

Abból élt, hogy 17 éves élettársát prostitúcióra kényszerítette

Vádat emeltek egy budapesti férfi ellen, aki az ő ösztönzésére prostituáltként dolgozó 17 éves élettársával tartatta ki magát, de más nők prostitúciós tevékenységét is kihasználta.

Ibolya Tibor, fővárosi főügyész MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a most 20 éves férfi a szülei lakásában élt a lánnyal. Munkahelye, rendszeres legális jövedelme nem volt, ezért elhatározta, hogy kiskorú élettársa prostitúciós tevékenységéből fogja a megélhetését biztosítani. A lány a férfi iránti érzelmei és elkötelezettsége miatt beleegyezett.

A lány ezután 2013 decembere és 2014 márciusa között főként Budapest VIII. kerületében dolgozott prostituáltként. A férfi folyamatosan ellenőrizte a közelből és elszámoltatta a bevétellel.

A lány szerelemből beleegyezett a dologba. Illusztráció.

A lány szerelemből beleegyezett a dologba. Illusztráció.

A vád szerint a férfi emellett más nők prostitúciós tevékenységét is kihasználta. Egy szintén kiskorú lánytól "felügyelet" címén kérte el a bevétele egy részét, egy másik nő tevékenységében pedig közvetlenül közreműködött. A vádlott utóbbi cselekményét az apja, az ügy másodrendű vádlottja is segítette, időnként ő vitte autóval a fiát és a nőt a helyszínre.

A Budapesti VIII. Kerületi Ügyészség a 20 éves férfit tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, befolyásával visszaélve, üzletszerűen elkövetett kerítés, gyerekprostitúció kihasználása, valamint kitartottság és kerítés bűntettével vádolja. Apjával szemben pedig kitartottság és üzletszerűen elkövetett kerítés bűntette a vád.

Az ügyészség mindkét vádlottal szemben végrehajtandó börtön kiszabását kérte.

Kommentek:

Top 0