• Belföld
Faktor

Megható dolgot tett a magyar mentős a pánikoló édesanyával

Különös bejelentésre vonult ki egy budapesti mentőkocsi a napokban. Az egyik vasúti pályaudvar jegypénztára előtt órák óta zokogó nőhöz kértek segítséget.

A mentők hosszú percekig nem tudták kideríteni a sírás okát, olyan szívszaggatóan zokogott az 50 év körüli asszony. Némi nyugtatgatás után elmondta, a lányát kísérte vonattal Budapestre, aki busszal külföldre indult. A lánytól való búcsúzás után ismét vonathoz igyekezett, ekkor vette észre, hogy kirabolták. Elvitték a pénztárcáját, az összes igazolványát és a mobiltelefonját is. Az asszony ismerősök és telefon híján teljes pánikba esett a rideg nagyvárosi pályaudvaron.

A fiatal mentőápoló ugyan megkönnyebbült, hogy nem egészségügyi panasza volt a kisírt szemű édesanyának, ám így is meg akarta oldani a problémát. Azonnal felvette a kapcsolatot a vasút forgalmi ügyeletével, akik elmondták, hogy hamarosan indul egy másik, utolsó vonat Gyöngyösre, amit még elérhet.

A hölgy története nem hatotta meg a kalauzt, így a mentősök vettek jegyet az asszonynak. A nő annyira meghatódott a mentők emberségén, hogy ismét sírva fakadt.

„Egyszerűen nem bírom elviselni az emberi szenvedést. Ha nem így akkor úgy, de valahogyan segítenünk kellett. Legfeljebb majd 2 dobozzal kevesebbet dohányzom ebben a hónapban” – mondta viccesen a jólelkű mentőápoló, aki talán nem is tudja milyen hatalmasat segített.

Kommentek:

Top 0