• Krimi
Faktor

Szexért ígért jobb jegyet a diákoknak a budapesti tanár

Több mint húsz kiskorú veszélyeztetésével vádolja a Fővárosi Főügyészség a budapesti, XXIII. kerületi középiskolai tanárt.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség vádirata szerint a tanár a diákokat sértő és megalázó, többnyire szexuális jellegű megjegyzéseivel és tetteivel a nevelése és felügyelete alatt álló, 15-17 év közötti kiskorúak erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette.

Illusztráció.

Illusztráció.

A tanár 2002 óta dolgozott az alapítványi középiskolában, és a 2011 és 2016 közötti időszakban a tanár-diák viszonyt túllépve, több tanuló előtt számos alkalommal tett szexuális tartalmú és célzatú megjegyzéseket, mozdulatokat, amivel a kiskorúakat megalázta, emberi méltóságukban megsértette.

Több olyan eset volt, amikor a tanár kijelentéseivel arra utalt, hogy az adott diáklány szexuális szolgáltatásért cserébe jobb jegyet kaphat, más esetekben célzásokat tett a tanulók szexuális életére, vagy szexuális cselekményre utaló kéz-illetve testmozdulatokat tett.

Előfordult olyan is, hogy a vádlott az egyik kiskorú diák bőrszínére utalva, különböző sértő megnevezéseket használt a többi tanuló előtt, ezzel a kiskorú emberi méltóságát súlyosan megsértve.

Az ügyészség a férfival szemben 22 rendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat az illetékes bíróságon - írja az MTI.

Kommentek:

Top 0