• Krimi
Faktor

Nehezen mozgó nagymamájára gyújtotta a lakást, pedig a nő mindig adott neki pénzt

A férfi korábban sem elégedett meg a nő segítségével, többször meglopta az idős asszonyt.

Vádat emeltek azzal a 45 éves férfival szemben, aki 2009-ben szabadult a börtönből. Ezután nagyanyja támogatta anyagilag, de többször ott is aludhatott az idős asszony budapesti lakásában. Ilyenkor sokszor meglopta a nőt, majd 2015 decemberében újra megjelent a VIII. kerületben. Nem sikerült bejutnia, ezért meggyújtotta a függönyt, és a lépcsőházban nézte a tűz terjedését.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

A szomszédok hívták ki a tűzoltókat, a néninek pedig telefonáltak, aki csak a telefoncsörgésre ébredt fel. Az ötödik emeleti lakásból nem tudott kijutni, a tűzoltók hozták ki az asszonyt. Csak a gyors közbeavatkozás miatt nem történt nagyobb baj. A vádlott által okozott tűz a többszintes társasház többi lakójának életét is veszélyeztette.

A Fővárosi Főügyészség a férfit különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve, bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy ellen elkövetett emberölési kísérlettel vádolja. Tíz évtől húsz évig terjedő börtönre számíthat - tájékoztatott az ügyészség.

Kommentek:

Top 0