• Élet
Faktor

Budapest és Siófok a legnépszerűbb úti cél

A trivago.hu szállásár-összehasonlító portál felmérése szerint a magyar utazók körében 2015 nyarán Siófok, az év többi részében pedig Budapest volt a legnépszerűbb, és ez idén is hasonlóan alakul.

Az MTI szerint idén január-februárban a főváros mellett Eger volt a legkeresettebb, a tavaszi időszakban viszont inkább külföldre utaznak az emberek. A felmérés szerint az Európán kívüli úti célok népszerűsége 2015-ben sem nőtt.

Budapest látképe a Bazilikából

Budapest látképe a Bazilikából

Fotó: Sulyok László

A 2016-os előrejelzés nem mutat nagy változást az eddigiekhez képest: az év első két hónapjában belföldön a főváros és Eger, külföldön pedig Róma, Prága, Bécs a legkeresettebb. A síelni vágyókat a lengyel Zakopane, valamint az osztrák Semmering és Murau szállásai érdekelték leginkább. Zakopanéban átlagosan 42 300, Semmeringben 37 600, Murau városában pedig 43 900 forintért kerestek szállást a téli vakációhoz, ami jóval az átlagos összeg felett van.

EZT IS AJÁNLJUK:
  a Colosseum

  a Colosseum

  Fotó: Mészáros Annarózsa

  Tavaly a legtöbbet, 32 300 forintot nyáron fizettek a szállásért, ősszel ez az átlagösszeg ötezer forinttal kevesebb. A felmérésből az is kiderül, hogy míg télen mindössze 2, addig nyáron és ősszel 4 éjszakára tervezik az utazást a magyarok.

  Korábban azt is összegyűjtöttük, hogy mely európai városokba utazhat oda-vissza 10 ezer forint alatt.

  Top 16