• Krimi
Faktor

Felismerhetetlenre verték a kiskutyák fejét, egy zsákban dobták őket a menhely elé

A kiskutyák tetemeit egy állatmenhely elé dobták, erről hétfő délelőtt a Budaörsi Állatmenhely munkatársai számoltak be.

Az állatmenhely munkatársai a 24.hu-nak mondták el, hogy három agyonvert, kistestű kutya tetemét találták meg bejáratukhoz közel egy nejlonzsákba.

Budaörs peremén, a lakóterülettől távol két állatmenhely működik, egy bekötőúton lehet mindkettőt megközelíteni. Ezen a bekötőúton talált a menhely egyik munkatársa szombat kora délután egy bekötözött szemeteszsákot. Három kistestű kutya teteme volt benne, mindháromnak akkurátusan szét volt verve a feje.

Annyira, hogy sem fajtájukat, sem életkorukat nem lehet megállapítani – mondta el a lapnak Pályi Melinda, a menhely elnökségi tagja. A tetemek három-négynaposak lehettek, és elég egyértelmű, mi történt velük. Valaki egyenként nejlonzsákba kötözte őket, majd egy kemény tárggyal, bottal, léccel vagy kalapáccsal összetörte a koponyájukat.

A kép csak illusztráció.

A kép csak illusztráció.

Feltehetően kistestű spiccekről van szó, egy szaporítótól származhatnak, látszik rajtuk, hogy életükben is elhanyagolták, rosszul tartották őket.

Pályi Melinda több esetet említett, amikor a láthatóan agyonvert kutyákat saját költségükön felboncoltatták, de ezzel sajnos még nem bizonyítható az állatkínzás. A szakértői vélemény ugyanis hasonló esetekben csak annyit tud megállapítani, hogy az állat valamilyen trauma következtében vesztette életét, azaz elütötte egy autó, lezuhant valahonnan.

A nyomozás és a bűncselekmény megállapítása a hatóságok feladata lenne. A tetemek megtalálása után azonnal kihívták a rendőrséget, ám a budaörsi egyenruhások éppen helyszíneltek, ezért nem tudtak kiszállni a helyszínre. Később telefonáltak, de amikor megtudták, hogy a tetemeket nem hagyták a napon – hanem hűtött helyen őrzik zsákostól -, már azt mondták, ki se mennek, az állatvédők tegyenek írásban feljelentést.

A 24.hu az Országos Rendőrfőkapitányságot is megkérdezte az esetről, egyelőre nem kaptak választ.

Kommentek:

Top 0