• Belföld
Faktor

Brutálisan megvertek egy autista fiút Dunaújvárosban, kómába került

Minden ok nélkül támadták meg az autista fiút, amikor éppen sétált.

Súlyosan megvertek egy 29 éves autista fiatalembert Dunaújvárosban. Kovács Péter az eset óta intenzív osztályon fekszik, mesterséges altatásban tartják – számolt be a Bors.

Az eset hétfőn este történt, amikor az áldozat egyedül sétált a városban, az elkövető pedig minden ok nélkül támadt rá Péterre.

„A testvérem délután elment otthonról. A barátnője már tíz óra magasságában is kereste, de sehol sem találta. Állítólag abban az időben még látták épségben, éjfél után azonban már a mentők keresték a városháza környékén. Valaki bejelentette, hogy sérülten, magatehetetlenül fekszik a földön, és azonnali ellátásra szorul. Rögvest a helyi kórházba szállították, rendkívül súlyos állapotban” – mesélte a Borsnak a férfi testvére.

EZT IS AJÁNLJUK:

    A lap szerint Péter koponyája hosszanti irányban eltört, a bal füle félig leszakadt, a jobb szemének vonalában pedig felszakadt a bőr. Vérömleny keletkezett az agyában, a csigolyája is megrepedt, de az orvosok szerint felépül majd. Egyelőre azonban mesterséges altatásban tartják.

    "Amikor meglátogattam a kórházban, majdnem sokkot kaptam. A földön feküdhetett, úgy taposhatták a fejét. Ezt abból gondolom, hogy cipőnyomok voltak a fején, a testén nem voltak külsérelmi nyomok. A testvéremről tudni kell, hogy mentálisan sérült és autista, így könnyen kihasználhatták a hiszékenységét az éj leple alatt. Az a legszörnyűbb, hogy cserbenhagyták, csak a szerencsének köszönhető, hogy rátaláltak" - mondta a férfi testvére.

    A rendőrség azóta elfogta a tettest: a 36 éves H. Gábort előzetes letartóztatásban tartják.

    Kommentek:

    Top 16