• Külföld
Frányó Krisztina

Brutálisan kivégezte az Iszlám Állam az ellene kémkedőket

Hat férfit végzett ki Irakban az Iszlám Állam, akiket azzal vádoltak, hogy kiszivárogtatták a terrorszervezet több, mint 22 ezer dzsihádistájának személyes adatait. A brutális kivégzésekről most is videót készítettek a terroristák.

Az Iszlám Állam korábban is videót készített a kivégzésekről (Fotó: Europress / Ho / IS Raqqa - AFP)

Az Iszlám Állam korábban is videót készített a kivégzésekről (Fotó: Europress / Ho / IS Raqqa - AFP)

A kémeket három különböző módon végezték ki: lelőtték vagy lefejezték őket, egy esetben pedig robbanóövet erősítettek az egyik férfi nyakára, majd felrobbantották – írja az Independent.

A videót online küldték el a terroristák a támogatóiknak. A hat áldozatot azzal vádolták, hogy ők szivárogtatták ki több, mint 22 ezer dzsihádista adatait. Megfigyelő csoportok szerint azonban csak kémkedéssel vádolták a hat férfit, de nem kötötték őket egyértelműen a kiszivárogtatások ügyéhez.

EZT IS AJÁNLJUK:

    Az Iszlám Állam mostanra már a megszerzett területei negyedét elvesztette. Jelenleg Falludzsánál, a második legnagyobb iraki városánál gyengül az ereje, miután legalább hatszáz terrorista dezertált innen az iraki hadsereghez. A terrorszervezet ezért most erősít a propagandáján, és a kivégzéses videóival szökött tagjainak is üzen.

    A videó fordítása szerint az áldozatok egyike kórházi dolgozó volt, hárman pedig rendőrként szolgáltak – a másik két áldozatról nem adtak információt. Mind a hat férfit azzal vádolták, hogy az iraki belügyminisztériumnak kémkedtek.

    Top 16