• Külföld
Faktor

Brutális, mit művelt családja a 12 éves kisfiúval, már hiába hívtak hozzá mentőt

A szomszédtól kapott 1 eurót és azt nem akarta odaadni.

A 12 éves Nikolas 1 eurót (323 forint) kapott a szomszédoktól, otthon pedig kérték tőle azt az 50 centet, ami a pénzből megmaradt. A fiú nem akarta odaadni, családja ezért brutálisan megverte, éjszakára pedig kizárták a házból. Nikolas így a hideg autóban aludt.

Másnap a fiút orvoshoz vitték, aki azonnal riasztotta a mentőket – akkor azonban már késő volt, Nikolas életét vesztette. A tragikus eset még a hét elején történt a lévai járásbeli Sarovce községben.

A szociális osztály tájékoztatása szerint már régóta foglalkoztak a családdal, de erőszakos viselkedésre utaló jeleket nem állapítottak meg korábban, és más sem jelezte a kínzás gyanúját.

A szomszédok azonban azt állítják, hogy a fiút és húgát már régóta kínozta saját családja. Ezt alátámasztja Kozárovce polgármestere is – a család azelőtt ebben a községben élt. Jozef Majer polgármester 2015-ben még feljelentést is tett a rendőrségen. Elmondása szerint öltözködéskor a speciális iskola tanárai verés- és harapásnyomokat fedeztek fel az egyik gyerek testén.

A polgármester szerint az ügyről készült jelentésben azt írták, hogy a gyereket állítólag a földhöz vágták, a hajánál fogva vonszolták, verték, rugdosták, a mellkasán álltak.

A család gyerekeit végül egy krízisközpontban helyezték el. Azonban miután a rendőrség felfüggesztette az eljárást az ügyben, a gyerekek visszakerültek a családhoz.

Nikolas édesanyja tagadja, hogy felelős lenne fia haláláért. Azt állítja, hogy senki sem verte meg a fiút, már akkor rosszul volt, amikor hazajött a fociról. Nikolas állítólag gyomorfájdalmakra panaszkodott és hányt is - írta a Paraméter.

Kommentek:

Top 0