• Belföld

Kegyetlenül összeégették a fiókáit védő vadkacsát

A vadkacsát valaki szórakozásból gyújthatta fel, a madár még egy napig élt, gyógyszereket kapott, hogy könnyebben el tudja viselni pokoli fájdalmait.

Nemrég írt a Faktor a jászapáti gólyáról, a madarat két 15 éves fiú kínozta halálra. Most egy összeégetett vadkacsát találtak Kőbányán. Pokoli fájdalmakat élhetett át, megkínzása után 1 nappal pusztult el, az állatvédők gyógyszereket adtak neki, hogy egy kicsit enyhítsenek a kínjain. Kiderült, a vadkacsa a fiókáit védte.

Képünk csak illusztráció.

Képünk csak illusztráció.

"Két embertől is kaptunk múlt szerdán bejelentést, hogy Kőbányán, az Újhegyi lakótelep közelében lévő kis, parkosított tónál egy sérült kacsát találtak" – mondta a Borsnak Márton András madármentő. – "Két kollégánk kiment a helyszínre befogni, de kisvártatva rémülten hívtak, hogy brutális égési sérülések vannak a madáron. Teljesen össze volt égve a feje, a háta, a püspökfalatja. A sérüléseiből látszik, hogy védekező testtartást vett fel, szóval vagy a fiókáit vagy a tojásait védte valakitől, aki el akarta venni őket. Szóltunk a rendőröknek, hogy nézzék meg a felvételt, ezenkívül az egyik bejelentő elment a rendőrségre is. Nagyon kérjük, hogy ha bárki látta, ami történt, jelezze, mert ezt a madarat szórakozásból kínozták meg!" – mondta a madármentő.

Top 0