• Külföld
Faktor

Brüsszeli robbantások: vádat emeltek három ember ellen

A szövetségi ügyészség képviselői közölték, hogy a vádlottak egyike Faycal C., aki ellen terrorcsoportban való részvétel, terrorista gyilkosság és terrorista gyilkossági kísérlet miatt emeltek vádat.

A belga média őt Faycal Cheffou-ként azonosítja, akit csütörtökön fogtak el a brüsszeli ügyészség épülete mellett. Ő állítólag a brüsszeli reptér térfigyelő kameráinak felvételein is látható háromfős terroristacsoport harmadik tagja, aki sötét kalapot és világos felöltőt viselt. Két társa - a 24 éves Najim Laachraoui és a 29 éves Ibrahim El-Bakraoui - felrobbantotta magát, de Faycal Cheffou valami oknál fogva nem követett el öngyilkos merényletet.

A két másik, ugyancsak csütörtökön őrizetbe vett személyt, Rabah N.-t és Aboubakar A.-t, terrorcsoport tevékenységében való részvétellel vádolja az ügyészség.

Brüsszelben kedden öngyilkos robbantásos merényleteket követtek el a nemzetközi repülőtéren és egy metróállomáson, az európai uniós intézmények közelében. A két helyszínen összesen 31 ember meghalt, és 270-an megsebesültek, utóbbiak között két magyar állampolgár is. A merényletek elkövetését az Iszlám Állam dzsihadista szervezet vállalta magára.

Top 0